همشهری آنلاین: «گستره معنا»، نمایشگاه مواجهه خط با نقاشی و حجم در آثار هنرمندان مدرنیسم و معاصر ایران، عصر جمعه 10 خرداد در گالری پردیس ملت آغاز به کار کرد.

نمایشگاه آثار هنری

به گزارش همشهری آنلاین، در این نمایشگاه نزدیک به 60 اثر از 29 هنرمند پیشکسوت و جوان به معرض تماشا درآمده است که قابلیت های نوین و چه بسا کمتر دیده شده ای از تعامل خط در مدیم های نقاشی و حجم را ارائه می‌کند.

آثاری که در برخی شان خط، معنای لغوی مفاهیمی را بازتاب می‌دهند یا اینکه صرفا کارکرد زیباشناختی و گرافیکی دارند.

در حاشیه افتتاحیه این نمایشگاه نصرالله افجه ای، علی شیرازی، عباس مشهدی زاده، بهنام کامرانی و سید هادی منبتی در گفتگوهایی ارزیابی خود از این نمایشگاه را ارائه دادند.

نصرالله افجه ای هنرمند نقاشیخط برجسته ایران کیفیت آثار نمایشگاه «گستره معنا» را بالا دانست و گفت: این نمایشگاه در واقع مانند آلبومی از آثار نقاشیخط در کنار هم است که با ورق زدن آن می‌توان آثار مختلفی از هنرمندان را مشاهده کرد.

او در ادامه اضافه کرد: رکود بازار و بی اعتمادی هنرمندان نسبت به گالری ها باعث شده است که هنرمندان کمتر آثارشان را در اختیار گالری ها قرار دهند اما گالری پردیس ملت مورد اعتماد و اطمینان هنرمندان است و با جایگاه و اعتباری که در بین هنرمندان دارد توانسته این آثار را گرد هم جمع آوری کند.

افجه ای با سه اثر که یکی از آنها با عنوان «ذکر» با ابعاد 190×95 سانتی مترجلوه خاصی دارد در این نمایشگاه حضور دارد، او در مورد آثاری که در این نمایشگاه ارائه داده است، گفت: دو اثر از این سه اثر از مجموعه شخصی من می‌باشند.

این آثار حاصل تجربه هایی در زمینه دفورماسیون در حروف، خذف زواید و توسعه در کار ریزنویسی است.

علی شیرازی هنرمند نوآور در زمینه نقاشیخط که او نیز با یک اثر تازه در نمایشگاه «گستره معنا» حضور دارد در مورد این نمایشگاه گفت: نمایشگاه «گستره معنا» نسبت به نمایشگاه های دیگری که در گالری پردیس ملت برگزار شده گزیده تر است و همراه با آثار نقاشیخط، مجسمه و کارهای حجمی هم به نمایش گذاشته شده است.

نقاشیخط چند دهه است که شناخته شده اما در سالهای اخیر به نوعی کشف مجدد شده و در منطقه به عنوان هنر اول معرفی شده است، در کشورهای عربی، ایران و ترکیه هنر خطاطی و خوشنویسی هنر اولشان محسوب می‌شود و کسانی هم که به عنوان نقاش کار می‌کنند سعی می‌کنند خط را در کارهایشان بکار گیرند.

در واقع هنرمندان با بکار گیری خط در آثار نوعی هویت منطقه ای و اسلامی به کار می‌دهند.

در این نمایشگاه آثار هنرمندان جوان نسبت به دوره های قبل بهتر شده است البته جای چهره های غایبی هم در نمایشگاه به چشم می‌خورد که به خاطر گنجایش محدود نمایشگاه شرکت نداشته اند.

او درباره اثر بدون عنوان با ابعاد 180×180 سانتی متر که با نستعلیق جلی آبی رنگ و نیز ریز نویسی های سرخ رنگی که در لابلای آن خودنمایی می‌کند، گفت : این کار جزء جدید ترین آثار من است.

من در این اثر سعی کردم به زیبایی نستعلیق وفادار باشم زیرا خط نستعلیق خطی ایرانی است و چهره ایرانی دارد و در دنیا شناخته شده است لذا من سعی می‌کنم در کارهایم این خط را به شکلی نشان دهم.

سید هادی منبتی مدیر عامل موسسه تصویر شهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که بانی اصلی نمایشگاه «گستره معنا» در گالری پردیس ملت است، در مورد برگزاری این نمایشگاه گفت: ما در گالری پردیس ملت تلاش کردیم که مخاطبان با آخرین دستاوردهای هنر معاصر و نسل تثبیت شده و پیشکسوت این هنر آشنا شوند و در واقع با نمایش آثار پیشکسوتان بتوانیم جوانان را به ادامه راه این هنر با توجه به سابقه آن علاقمند کنیم و در این نمایشگاه بین هنرمندان نسل قدیم و جدید در زمینه هنرهای تجسمی ارتباط برقرار سازیم.

این نمایشگاه در واقع ارتباط و آشتی بین نقاشی و حجم بوجود آورده است. در این نمایشگاه سعی شده آثار فاخر و با ارزشی از هنرمندان صاحب نام در معرض دید مخاطبان تیزهوش قرار گیرد.

استقبال بی نظیر در روز افتتاحیه این نمایشگاه گواه بر پر بار بودن آن است که امیدواریم این استقبال از سوی هنرمندان و هنردوستان ادامه داشته باشد.

فروش سه اثر از آثار نفیس نمایشگاه آن هم در ساعات اولیه افتتاحیه نشان می‌دهد که این نمایشگاه توانسته با مخاطبان ارتباط برقرار سازد و آثار جایگاه خودشان را پیدا و مردم استقبال خوبی از آنها کرده اند.

او در ادامه اضافه کرد: موسسه تصویر شهر تا به حال پشتیبان نمایشگاه های مختلفی چون نمایشگاه جوانان پیشرو، نمایشگاه زنان پیشکسوت نقاش و ... بوده است در آینده هم این رسالت ادامه خواهد داشت، زیر ساخت های این فعالیت ایجاد شده است و سابقه هایی که از برگزاری آثار نمایشگاهی در موسسه تصویر شهر وجود دارد می‌تواند به عنوان یک خط نشانه و راهنما باشد برای افراد دیگر که این مسیر را در آینده ادامه دهند.

امیدوار هستیم که مسیر رشد و تعالی برای آثار تجسمی گرافیک و حجمی در این نمایشگاه ادامه داشته باشد و سر منشایی برای گالری ها و نمایشگاه های دیگر شودکه آثار پیشکسوتان را ارائه دهند.

اعتماد پیشکسوتان به این مجموعه و در اختیار گذاشتن آثارشان که از لحاظ قیمتی ارزش بالایی دارد نشان دهنده این است که این مجموعه رسالت خود را در ارتباط با هنرهای تجسمی انجام داده است.

بهنام کامرانی نقاش و مدرس هنردر مورد نمایشگاه «گستره معنا» گفت: در سالهای اخیر نقاشیخط ظهور تازه ای داشته است و در این نمایشگاه آثاری از مهم ترین هنرمندان در زمینه نقاشیخط به نمایش گذاشته شده است و مخاطبان با بازدید از نمایشگاه با گرایشات مختلف در این زمینه آشنا می‌شوند.

در این نمایشگاه آثار زنده یاد جوادی پور و مافی از آثار بسیار ارزشمندی هستند که به نمایش گذاشته شده اند.

آثار حجمی در کنار آثار نقاشیخط تنوعی خوبی را در نمایشگاه به وجود آورده است هر چند که بعضی از این آثار ربط مستقیمی به خط ندارند اما از این جنبه که کارهای حجم و نقاشی کنار هم قرار دارند مورد توجه است.

او در ادامه افزود: اقبال به نقاشیخط که از طرف حراجی ها و بازار حمایت می‌شود حرکت های نوینی در این گرایش معاصر بوجود آورده است و از طرفی هم بخاطر مطرح شدن زیاد ممکن است نوآورانه محسوب نشود و واکنشی را میان هنرمندان پیشرو بوجود آورد اما من فکر می‌کنم نقاشیخط و اصولا خط، جریان خودش رادامه می دهد و چون یک هنر اصیل ایرانی محسوب می‌شود، بسیار قابل ارزش است.

عباس مشهدی زاده مجسمه ساز پیشکسوت نمایشگاه «گستره معنا» را نمایشگاهی ستودنی نامید و گفت: این نمایشگاه حاصل تلاش گالری پردیس ملت است که قصد داشته است نمایشگاهی در رابطه مواجهه خط و حجم برگزار کند.

آثار حجم در این نمایشگاه کمتر و خط چشم گیرتر است. با کنار هم قرار داشتن آثار بیشترحجمی و مجسمه های تندیس گونه که نقش های الفبایی دارند عبارت این نمایشگاه کامل تر می‌شد، می‌توان گفت اثر معروف «هیچ» پرویز تناولی در کنار چند اثر حجمی دیگر تکمیل کننده این نمایشگاه هستند.

افتتاحیه این نمایشگاه با حضور چهره های شاخصی نظیر عباس کیارستمی، علیرضا سمیع آذر، کاظم چلیپا، عنایت الله نظری نوری، هادی هزاوه‌ای و ... همراه بود.

در این نمایشگاه که توسط موسسه تصویر شهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برپا شده است، آثاری از بزرگان هنر ایران به تماشا در آمده است که گوشه هایی از تجلی های خط زیبای فارسی در نقاشی و مجسمه های مدرنیستی و معاصر ایران اند.

حدود 60 نقاشیخط و مجسمه از 29 هنرمند به نمایش در آمده است که علاوه بر نام هایی که اشاره شد آثاری از: اسدالله کیانی، عنایت الله نظری نوری، امیر صادق تهرانی، فریدون امیدی، عین الدین صادق زاده، ابراهیم الفت، هادی روشن ضمیر، گلناز فتحی، رضا یحیایی، کامبیز صبری، قدرت الله عاقلی، عذرا عقیق بخشایشی، مهسا کریمی زاده، سهند حسامیان، بهرام حنفی، محمد رضا ذبیح الله زاده ، حسین عماد، کوروش گلناری، احمد محمد پور، فرزین هدایت زاده و محمدرضا یزدی نیز به معرض تماشا گذاشته شده است.

نگارخانه پردیس ملت در خیابان ولیعصر، بزرگراه نیایش، روبروی کردستان، مجموعه پردیس سینما گالری ملت، طبقه منفی دو واقع است.

کد خبر 216844
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار هنر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز